Jonáš a tingl-tangl, 1. února v 19:00, 280 Kč/140 Kč

Úspěšný remake divadelního spolku Kašpar. Uvádíme k 60. výročí založení Semaforu. Vstupné 280,-/140,-

Představením Jonáš a tingl-tangl si v Plané připomeneme 60 let od založení legendárního divadla Semafor.

Remaku divadelní revue se velmi dobře zhostil divadelní spolek Kašpar (z Divadla v Celetné v Praze), pod vedením Jakuba Špalka (režie).

"Přál bych si to poznat, vidět zblízka. Zažít! …

Na počátku rozhodnutí zkoušet hru Jonáš a tingl-tangl byly (v mém případě) zcela sobecké důvody. Elpíčka divadla Semafor z konce šedesátých let byla u nás doma značně odřená, „já jsem Zabiják, já jsem tady za divadlo“ byla oblíbená hláška a s jejich písničkami jsem se probroukal raným mládím.

A nyní jsem si stále častěji uvědomoval, že o tom vlastně moc nevím. – Ano, známe zvukové záznamy, známe slavné klipy, filmy, ale to, z čeho to vzniklo, jak to začalo, to vlastně neznáme! Původní podobu představení jsme (přirozeně) nezažili. Zároveň jsem myslel na to, že aktivní pamětníci – protagonisté jsou stále tady a je možné se s nimi sejít na „výzvědy“. A smělá myšlenka byla skoro na světe. Mělo to háček – kde najít ty dva „svébytné pány“? Ale i to mělo nakonec překvapivě snadné řešení.

Tedy vyvěste fangle!"

V úctě a s radostí

Jakub Špalek

Premiéra 20. ledna 2017

Délka představení 1.10 hod., představení je bez přestávky

Napsal — Jiří Suchý / Hudba — Jiří Šlitr

Texty písní — Jiří Suchý

Hrají / Jonáš — Petr Lněnička / Piano — Zdeněk Dočekal / Dívka vlevo — Adéla Petřeková / Dívka vpravo — Veronika Němcová /

Basa — Pavel Husa / Bicí — Klára Böhmová / Režie — Jakub Špalek / Výprava — Radka Josková / Choreografie — Michaela Váňová / Dramaturgie — Lenka Bočková

Vstupné 280 Kč. Děti do 15 let a senioři 140 Kč.

Délka akce: 70 minut

Galerie

Informace o akci a jejím konání