KURZY TANCE A SPOLEČENSKÉ VÝCHOVY pro mládež

KURZY TANCE A SPOLEČENSKÉ VÝCHOVY pro mládež

Kurzy tance pro mládež jsou v Plané pro nás všechny novinkou. Věříme, že se stanou tradiční akcí, aby děti a jejich blízcí za nimi již nemuseli dojíždět a mohli si je společně užít.

Vždy v pátek: 6 x dvouhodinová lekce (s přestávkou), 1 x prodloužená (tříhodinová lekce), 1 x závěrečná – věneček 13. 12. (čtyřhodinová lekce) a to vždy od 19 hod.

Kurzy jsou určeny pro zájemce od 14 let, žáky 8. a 9. tříd ZŠ a čerstvé absolventy ZŠ.

Výuka bude probíhat v prostoru Kinanekina v Plané od října do prosince.

Výuku zajistí paní Zíková, tanečnice a velmi zkušená, dlouholetá lektorka tanečních kurzů s tanečním partnerem. Při výuce bude používána reprodukovaná hudba.

Cena za 1 osobu (dívka nebo chlapec) za celý kurz je 1.000 Kč. V případě, že se přihlásí zájemci jako pár (dívka a chlapec) – cena za oba 1.600 Kč (1 osoba 800 Kč).

Prodloužená (1. 11.) a závěrečný věneček (13. 12.) budou pro širší veřejnost za vstupné 50 Kč. Vstupné pro rodinné příslušníky na výukové lekce bude za 20 Kč.

Předprodej vstupenek od 1. 8.

Osobní pozvánka od lektorky kurzů, paní Zíkové:

„Dobrý den, vážení mladí přátelé.

Jmenuji se Bedřiška Zíková a zvu vás do tanečních kurzů.

Proč?

Protože umět tančit a pohybovat se ve společnosti, umět se ve společnosti chovat, patří k všeobecnému vzdělání člověka. I když si to teď třeba nemyslíte, věřte mi, že s naprostou jistotou se někdy v budoucnu dostanete do situace, kdy si ten oblek budete muset obléci a do společnosti budete muset vyrazit. Ať už na služební cestě, při získávání klientů, při oficiálních akcích spojených s tancem, těch situací je pro vás v životě přichystáno nespočet. Takže doporučuji, připravte se na to! Máte jedinečnou příležitost se to naučit ve společnosti stejně mladých lidí, kteří na tom budou podobně jako vy – vlastně nebudou umět nic.

Co vás v tanečních naučím? Naučíte se základním krokům a figurám do tanců standardních (waltz, foxtrot, tango, valčík), do tanců latinskoamerických (čača, salsa, samba), jazzových (jive, blues) a samozřejmě českou polku.

Kromě tanování se také budeme věnovat pravidlům společenského chování – jak se ve společnosti chovat, kdy komu ruku podat, kdy ne, jak se chovat u stolu, jak se vhodně oblékat. Na formální společenské oblečení si budete zvykat již během vyučovacích lekcí, proto vás žádám, pánové, choďte v obleku – nemusí být černý, košili a (to se vám opravdu ze začátku nebude líbit) s kravatou. Polobotky jsou nejvhodnější s koženou podrážkou, představte si, že se budete i otáčet! A na gumě to fakt není ono.

Dámy, vám to problém určitě dělat nebude, vy se chcete líbit, rády se parádíte a všichni jsou šťastni, když vám to sluší. Ať přijdete v šatech nebo sukni a halence, vždycky budete krásné. Sukni doporučuji širší (v úzké si moc nezatančíte), boty s co nejtenčí podrážkou a podpatek ano, ale 12 cm opravdu není nezbytné, spíš životu nebezpečné.

Osobní hygiena před příchodem do tanečních je, myslím, samozřejmá. Ale o tom všem si více povíme v hodinách.

Takže se na vás moc těším, vy se těšte také, určitě si užijeme spoustu legrace.

Vaše učitelka tance (váš sen) Bedřiška Zíková.“

Délka akce: 120 minut

Galerie

Informace o akci a jejím konání