STARCI NA CHMELU Středa 21. srpna / 21.00 /

STARCI NA CHMELU Středa 21. srpna / 21.00 /

Letní projekce před vstupem do Kinanekina.

Pro letošní připomínku okupace naší republiky v srpnu 1968, jsme vybrali první a zřejmě nejúspěšnější český filmový muzikál, který na romantickém příběhu velmi dobře zachycuje dobu krátce před nástupem normalizace.

Komedie / Drama / Muzikál / Romantický

Československo, 1964, 88 min

Režie: Ladislav Rychman, Scénář: Vratislav Blažek, Ladislav Rychman, Kamera: Jan Stallich, Hudba: Jiří Bažant, Jiří Malásek, Vlastimil Hála

Hrají: Vladimír Pucholt, Ivana Pavlová, Miloš Zavadil, Irena Kačírková, Josef Kemr, Libuše Havelková, Vladimír Klos, Vladimír Kloubek, Zuzana Šavrdová, Josef Koníček, Josef Laufer, Petr Musil, Jitka Kloubková, Emanuel Kovařík, Vladimír Linka, Vladimír Navrátil, Josef Steigl, Bedřich Ulrych, Jiřina Bílá, Vratislav Blažek, Roman Hemala a další.

Půvabná studentka Hanka se na chmelové brigádě stává středem zájmu vychloubačného premianta Honzy a čestného a zásadového, byť poněkud svéráznějšího Filipa. Romantika v podkroví školy, kde jsou studenti ubytováni, však končí necitlivým zásahem pedagogického dozoru. Svěží, optimistický, sedmnáctiletý český film. A dnes už také nesmrtelná legenda!

Vstup volný.

Délka akce: 88 minut
Rok výroby: 1964

Informace o akci a jejím konání