PŘÍŠTÍ PŘÍSLIBY - MEZINÁRODNÍ DEN TANCE, 29. 4. v 18.30

PŘÍŠTÍ PŘÍSLIBY - MEZINÁRODNÍ DEN TANCE, 29. 4. v 18.30

večer autorských choreografií nastupující taneční generace - Jitka Čechová, Nikola Němcová, Tereza Krejčová

Jitka Čechová / Frankie Teardrop

Námět, choreografie, kostým a interpretace: Jitka Čechová

Hudba: Suicide - Frankie Teardrop, Cocteau Twins – Ivo

Hudební spolupráce: David MacNutt

Světelný design: Jitka Čechová, Ondřej Růžička

Nikola Němcová / La Mariposa (Motýlí žena)

Za symbolem ženské jemnosti a křehké slabosti se skrývá archetyp plodící síly. Ona je ta která nese život, ta která přišla posílit slabé, ta která vyvstala z prachu, aby mohla ve svých prsou táhnout bouřlivý svět i podsvětí. Inspirace z knihy Ženy, které běhaly s vlky – Clarissa Pinkola Estés, Ph.D. (kapitola Radostné tělo: divoká smyslnost – La Mariposa, Motýlí žena)

Námět, choreografie, kostým a tanec: Nikola Němcová

Hudba: Mario Lavista - Canto del Alba, Julián Carrillo - Cromometrofonía (First part)

Světelný design: Ondřej Růžička

Tereza Krejčová / Nekrytě

Nekrytě je hudebně-taneční výpověď.

Z povrchu nitra do jeho hlubin.

Míza teče ven a vsakuje se zpátky do kořenů.

A po odkrytí všeho, na konci v dálce i tam někde uvnitř je lehkost.

Námět, choreografie a tanec: Tereza Krejčová

Hudba: Václav Chalupský živě

Kostým: Radka Krejčová

Světelný design: Ondřej Růžička

Jitka Čechová je absolventkou Konzervatoře Duncan centre (2017). V rámci studia se zúčastnila taneční stáže v New York City (Professional Certificate Studies Program José Limón Dance Fondation), několika výzkumných studijních programů týkajících se současného tance (v Belgii a v Holandsku) a výzkumného pobytu v Číně (CEEC Summer Dance Camp 2017), zaměřeného na klasickou čínskou techniku, kung-fu, interpretaci a tvorbu. Vytvořila autorské představení transFormace a Nymfa, a dále také choreografii pro otevření sezóny v pražské Národní galerii (2015). Jako tanečnice spolupracovala na představení White piece (ch.:Sofia Krantz, Dny Jeruzaléma) a Pulsar (ch.: Michal Záhora). Jitka je také zakladatelkou projektu Tanec pod Jedličkou (Jedličkův ústav 2016, 2017).

Nikola Němcová je absolventkou Konzervatoře Duncan centre (2017). V rámci studijního programu se během jednoho semestru zúčastnila stáže na VŠMU v Bratislavě. Za sebou má spolupráci s choreografkou Majou Delak. Pod jejím vedením vzniklo představení Another place. Podílela se na menších uměleckých událostech; performance na vernisáži Jiřího Matějů v galerii Hauch, interpretka při improvizovaném tanečně-hudebním večeru Moving Orchestra v Roudnici nad Labem. Záhy po absolvování Duncan Centre nastudovala Nikola nově choreografii Petry Hauerové Jak ke mně přichází. Dílo bylo uvedeno v obnovené premiéře po 21 letech v programu 25. výročí konzervatoře. Jako interpretka se dále podílí na představení Michala Záhory (Pulsar, 2017, Slavnost, 2018, Chrámový tanec, 2019). Dále se věnuje vlastní choreografické práci a výuce na ZUŠ v Pardubicích.

Tereza Krejčová je absolventkou Konzervatoře Duncan centre (2018). Během studia absolvovala také půlroční stáž na Fontys Hogeschool voor de Kunsten v Tilburgu, Nizozemsku, a zúčastnila se mnoha tuzemských i mezinárodních workshopů. Jako tanečnice spolupracovala s choreografem Michalem Záhorou (Pulsar, 2017 a Slavnost, 2018) a Minem Tanakou – A Body (2017), nebo s hudebníkem Václavem Chalupským. Od roku 2018 je studentkou SEAD Salzburg Experimental Academy of Dance.

Délka akce: 120 minut
Datum lokální premiéry: 29. duben 2019

Informace o akci a jejím konání