COUNTRY BÁL s kapelou Rekonvalescence 23. 3.

COUNTRY BÁL s kapelou Rekonvalescence 23. 3.

Hrají: : Jiří Chládek - solo zpěv / Jerry Lee Juza - fókačka a hrdelní zvuky / Ivan Huyer Halada - ak.kytara, zpěv / Bezi sr. – bicí / Štěpán Pospíšil – basovka / Milan Štěpánek – fídle / Aleš Chroust - sólovka

Skupina REKONVALESCENCE vznikla na podzim roku 1981 a poprvé se publiku představila v Malostranské besedě v lednu roku následujícího. Už od začátku směřovala k muzice, které se tenkrát říkalo „moderní country“, nicméně díky povinné branné službě se její hudební rozjezd poměrně protáhl. Od roku 1986, kdy došlo ke stabilizaci personálu, se kapela věnovala především vlastní tvorbě (ze které více méně čerpá dodnes).

V letech 1986-1996 s Rekonvalescencí spolupracovala řada tehdy známých countrymanů (Jindra Šťáhlavský, Johnny Sailer, Vítek Tučný, Martin Javůrek) a řádným členem byl kupříkladu také dnešní „Taxmen“ Pavel Kaiser. Po roce 1989 pořídila Rekonvalescence (v různých sestavách) několik nahrávek pro vydavatelství Multisonic a Venkow, na vlastní album se ale již nedostalo.

Nová éra začala pro kapelu na podzim roku 2011, kdy se, po vydařené oslavě nedožitých kapelních třicátin rozhodo několik pamětníků obnovit činnost. Výsledkem bylo především nečekané třetí místo v soutěži „Talent Country rádia“ (s písní „Johnny 78“) a také nastudování programu „Country slezina – čili vzpomínky na starý písně, kecy a ksichty“, ve kterém se Rekonvalescence vrací k vlastním písním a také tvorbě kamarádů, kteří již nemohou aktivně vystupovat.

Na podzim 2012 se, po šestadvaceti letech čekání, stal řádným členem také zpěvák Martin Javůrek.

V požehnaném roce 2015 kapela končně vydala své první profilové album "Johnny 78".

V roce 2017 byla kepela poctěna pozváním kloegů z legendární skupiny Fešáci a účastnila se turné k Fešáckým padesátinám, které vyvrcholilo velkým koncertem v Pražské Lucerně.

Současné složení : Jiří Chládek - solo zpěv / Jerry Lee Juza - fókačka a hrdelní zvuky / Ivan Huyer Halada - ak.kytara, zpěv / Bezi sr. – bicí / Štěpán Pospíšil – basovka / Milan Štěpánek – fídle / Aleš Chroust - sólovka / po šestadvaceti letech čekací lhůty byl mezi Rekonvalescenty oficiálně (jednohlasně) přijat Martin Javůrek / Bezi jr. - plky

a jako host Honza Kopal se svou steelkou

Délka akce: 270 minut
Datum lokální premiéry: 23. březen 2019

Galerie

Informace o akci a jejím konání